Riset strategi kontrol sistem CNC kinerja dhuwur adhedhasar struktur mbukak

Riset strategi kontrol sistem CNC kinerja dhuwur adhedhasar arsitektur mbukak Wang Junping, Fan Wen, Wang An, Jing Zhongliang 3 710072, 1 Xi'an: T: kuliah, Xi'an 710032, Shanghai backbone open arsitektur Universitas Haijiao Tong, Njupuk "I. bagean lan sistem CNC "minangka kabèh ndadekake lan nimbang carane nambah gelar s karya nggoleki.Cha arr7 strategi kontrol sistem CNC kinerja dhuwur saka struktur mbukak a: arsitektur mbukak, kontrol kinerja dhuwur f sistem CNC 1, nomer klasifikasi cetha ing strategi kontrol, tp273 dokumen, minangka s medium u level (19h ―), lanang (Han s >. KH, saka Kabupaten Heyang. Lair ing Kulon. Lair ing Kulon. Alat mesin lan sistem kontrol numerik maju menyang kacepetan. Perkembangan sing rada cerdas, cerdas lan terintegrasi. Tantangan utama tumpukan pasuryan kanggo nyadari ngawasi proses mesin kacepetan lan ngrancang controller layanan katup ndhukung Nanging, pangembangan Si lan aplikasi saka pemancar anyar, algoritma kontrol servo majeng lan strategi kontrol proses wis dipengaruhi dening sistem sistem kontrol tradisional Mula, akeh sarjana sing duwe komitmen kanggo nggawe arsitektur anyar, yaiku arsitektur terbuka. Makalah iki fokus ing arsitektur terbuka. Njupuk workpiece lan sistem kontrol numerik as kabèh, considering carane nambah akurasi mesin, lan sijine nerusake strategi kalibrasi sistem kontrol numerik mati-kinerja ing struktur mbukak.I. introduksi singkat arsitektur saka sistem kontrol A-jinis mbukak.Sistem kontrol numerik minangka sistem komputer jus khusus, sing digunakake kanggo kontrol lapangan industri, nanging beda karo komputer umum.Kanggo wektu sing suwe, sistem nomer wis dikembangake dadi sistem dhewe.Netepake struktur gagang alus dhewe, ngleksanakake rahasia technical lan sealing technical, supaya iku angel kanggo manufaktur alat mesin lan pangguna pungkasan kanggo nindakake pembangunan secondary, lan berkembang kemampuan saka mesin lan sistem NC.Nalika piwulang lan alat mesin kontrol lumebu kontrol mbagekke lan lingkungan sistem Manufaktur kolom fleksibel, lan malah mbutuhake komunikasi karo sistem jaringan umum kayata CAD / CAPP / CAM, Sawetara peralatan CNC ngarahke ing proyek ngadeg-piyambak ora cukup, lan anyar. syarat ngisi lingkungan."Piranti kasebut luwih diowahi dadi sistem CNC sing mbukak.

Arsitektur mbukak Yi Trent nganggo persimpangan hirarkis blok HN lan nyedhiyakake sambungan aplikasi terpadu P liwat macem-macem formulir, sing portabel.

Skalabilitas, interoperabilitas lan skalabilitas, yaiku, keterbukaan internal komposisi sistem lan keterbukaan antarane komponen sistem.2. Miturut kabijakan sistem, kinerja basket strategi kontrol sistem CNC adhedhasar struktur mbukak dumadi saka telung bagean: servo controller, multi FFI detector lan kombinasi informasi, lan prosesor Nilai digital, minangka ditampilake ing KL 1, sistem Processing Chendai. didhukung dening sistem tantalum.Sadurunge komponen sistem servo bisa muter peran wigati m ing akurasi workpiece, paling pusat industri dilengkapi sistem servo.Sistem servo m iki nggunakake pengontrol anti perpustakaan omah tradisional 0, sing luwih populer karo syarat kasetyan.Kontrol kacepetan klasik kayata urutan kerja ora kasedhiya maneh - kontrol gerakan sing kuat lan kinerja dhuwur iki penting banget.Tujuane kanggo ngerteni manawa kesalahan kongruensi nominal cedhak karo string resolusi fi.Kanggo mujudake pilihan lengkap europium, kayata teknik, isih akeh perang persik.FT minangka alesan utama, utamane ing kasus ketidakpastian identifikasi anti dinamis lan nonlinear m, pengontrol servo tingkat dhuwur a-kacepetan dirancang.Nalika controller servo bandwidth winates digunakake, tundha kopling europium dadi sabab utama kesalahan posisi, kang bakal mengaruhi jurusan geometris saka workpiece.Sistem flsf kudu duwe rod fiksasi cesium lan rod sting kinerja.Nalika paramèter saka pit sistem dinamis ngganti, Kinerja apik banget.Jaring iki 1 bakal luwih ketat kanthi nambah kacepetan feed sajrone slamming.Nalika ngrancang-kinerja dhuwur rod gerakan controller, iki rubs h kudu adhedhasar rugi gesekan feed seng ngajokaken dening Colm lan totnimfca.Struktur kontrol sakabèhé nggabungake detektor gangguan, posisi anti perpustakaan kontrol pawang lan fractionator, yaiku, kinerja dhuwur disarèkaké sistem (DOB) adhedhasar detektor gangguan, gangguan gauge Kontroler FFI feedforward bisa nganggo kontrol pangukuran s-optimal. .Zero phase kesalahan nelusuri W. kontrol bola-bali skew kanggo nambah akurasi sawetara, lan kontrol saran posisi biasane adopts kontrol PID.Kanggo kompensasi gaya gesekan nonlinier, cara sing umum digunakake yaiku: metode kompensasi online adhedhasar fungsi nonlinier eksponensial, adhedhasar metode kompensasi kontrol terbalik jaringan saraf, kontrol repetitif sing kuat lan kontrol struktur variabel.Nanging, nalika paramèter sistem owah-owahan banget utawa ana percepatan pedhot ing lintasan gerakan, DOB ora cocok banget.Yao lan tamizuka ngusulake metode kontrol gerakan anyar, yaiku kontrol sing kuat adaptif.Sistem servo kinerja basket adhedhasar kontrol kuat adaptif nduweni kinerja pelacakan sing apik.

Deteksi multi sensor lan fusi informasi ing pangolahan kinerja basket, cara umum akurasi pangolahan basket kalebu teknologi pencegahan kesalahan adhedhasar akurasi alat mesin basket lan teknologi ganti rugi adhedhasar ngilangi kesalahan kasebut.Tujuan saka rong cara iki yaiku kanggo nyuda kesalahan mesin bagean.Kertas iki njupuk workpiece lan sistem NC minangka kabèh ndadekake, nimbang carane nambah akurasi mesin basket, lan nyambung workpiece lan sistem NC liwat Multi-sensor Detection.Dibandhingake karo sistem sensor tunggal, sistem fusi informasi multi-sensor nduweni kaluwihan saka akeh informasi, toleransi fault apik lan entuk informasi karakteristik sing ora bisa dipikolehi dening sensor siji.Proses mesin minangka proses sing kompleks lan bisa diganti, lan owah-owahan posisi, kacepetan, suhu lan gaya pemotongan saling mempengaruhi.Mung kanthi nguatake koleksi, identifikasi lan pangolahan informasi kasebut lan entuk data sing dipercaya bisa dikontrol kanthi bener.Sinyal sing cocog diukur kanthi macem-macem sensor, banjur teknologi fusi informasi multi-sensor digunakake kanggo ngerteni informasi negara pangolahan, supaya bisa nyedhiyakake informasi lengkap sing nyata lan dipercaya lan nambah akurasi kontrol.

Kanthi nambah dikarepake kanggo kacepetan lan nyata-wektu pangolahan informasi sistem, lan karo pangembangan sirkuit terpadu gedhe-gedhe, ana macem-macem Kripik DSP darmabakti kanggo nyata-wektu pangolahan sinyal digital Dibandhingake karo microprocessors umum-tujuan, sawijining ciri utama. ana loro: paling Kripik DSP nganggo struktur Harvard, yaiku, papan panyimpenan instruksi program lan data dipisahake, lan saben duwe alamat lan bis data dhewe, sing ndadekake instruksi pangolahan lan data bisa ditindakake bebarengan. kang nemen mbenakake efficiency Processing;Nalika mikroprosesor tujuan umum nindakake instruksi, butuh sawetara siklus instruksi kanggo ngrampungake.Chip DSP nganggo teknologi pipa.Sanajan wektu eksekusi saben instruksi isih sawetara siklus instruksi, amarga aliran instruksi, dijupuk bebarengan, wektu eksekusi pungkasan saben instruksi rampung ing siklus instruksi siji.

Ing sistem kontrol numerik, prosesor sinyal digital ngrampungake fungsi akuisisi data, generasi lintasan, pilihan strategi kontrol lan kontrol wektu nyata.

3 kesimpulan wiwit saka syarat basket tliti mesin, kertas iki njupuk workpiece lan sistem NC minangka kabèh ndadekake liwat multi-sensor teknologi fusi informasi, nimbang carane nambah basket tliti mesin, lan sijine nerusake strategi kontrol basket Performance sistem NC adhedhasar struktur mbukak.Strategi iki uga migunani kanggo ngontrol badan obah liyane.

Huang Jinqing et al.Pangembangan sistem CNC kinerja dhuwur adhedhasar struktur mbukak.Teknologi manufaktur lan piranti mesin, 1998 (8): 1416, Chen Meihua et al.Pangembangan lan aplikasi modeling cerdas lan teknologi prediksi kesalahan mesin.Jurnal Universitas Teknologi Yunnan, 1998, 14 (3): 69 Liao Degang.Status riset lan pangembangan sistem CNC mbukak.


Wektu kirim: Jan-16-2022